lauantai 7. kesäkuuta 2014

Lähipuistossa

Tänään on todella kuuma päivä. Kävin juuri ulkona kävelemässä ja katsastamassa vähän laajemmin tätä asuinaluettani, jota en juurikaan tunne muuten kuin sen matkan varrelta, jonka kuljen aamuisin metroasemalle. Kovin pitkää reissua ei kuitenkaan tullut tehtyä, koska sää oli niin tukahduttava - palasin sitten kotiin erittäin janoisena ja hikisenä.

Erityisesti halusin käydä kurkkaamassa Görlitzer Parkia, joka on tuossa kadun päässä. Kartalla se näyttää oikein kivalta, ja olin ajatellut, että siellä voisi ehkä käydä lenkkeilemässä, kun pääsen tästä alun sekamelskasta vähän irti. Kuitenkin kun eilen töissä mainitsin asuvani kyseisen puiston lähellä, reaktio oli lähinnä: "Hui, mitä aluetta!" Tästäkin johtuen minua kiinnosti vähintäänkin nähdä, millainen paikka oli kyseessä - ehkä se ei ollutkaan sellainen idyllinen luonnonpuisto, jota olin mielessäni hahmotellut.

Eikä se toki ollutkaan. Ensimmäinen asia, jota siitä näkee, on ruma, vanha tiiliaita. Se on elähdyttävästi koristeltu erilaisin graffititöherryksin ja metalliseipäin. Sisäosa ei juuri ole parempi. Kyllä sitä puistoksi voi sanoa - toisin sanoen, kyllä sieltä jotain vihreääkin löytyy - mutta lähinnä huomiota herättävät ruman kivirauniot ja ankeat, vajamaiset kahvilat. Lisäksi nurmikko, joka sinällään on jo niin rehottava ja epämääräinen, ettei siihen olisi tehnyt mieli ainakaan istua, on täynnä roskia ja lasinsiruja - kuten hiekkapolutkin. Kunnon kengät ovat siis tarpeen, jos haluaa välttyä onnettomuuksilta.

Tänään puisto ei ollut niin ankea kuin varmasti muulloin. Paitsi että on lämmin päivä, Kreuzbergissä järjestetään tästä perjantaista maanantaihin "Karneval der Kulturen", eräänlainen katufestifaali, jossa ohjelmaa on eripuolilla Kreuzbergiä. Kuulin tästä vasta eilen töissä, kun minulta kysyttiin, aionko osallistua. Sitten töistä tullessa huomasinkin, että ainakin Hallesches Tor oli jo täynnä kojuja ja esiintymislavoja.

Görlitzer Park oli tänään täynnä ihmisiä juurikin karnevaalien takia. Erilaiset ohjelmapisteet ja kojut vetivät paljon ihmisiä, tosin lähinnä lapsia. Paikalle oli nimittäin kerätty enimmäkseen lapsille suunnattu ohjelmatarjonta tivolilaitteista ja kasvomaalauksesta erilaisiin leikkipisteisiin. Kiertelin väenpaljouden mukana puiston läpi, mutta kuumuuden vuoksi suuntasinkin sen jälkeen lähes heti takaisin kotiin. Illalla lähden mahdollisesti vielä johonkin kauemmas katsomaan, mitä kaikkea täällä järjestetään - vähintään siksi, ettei tarvitse myöhemmin sanoa istuneeni vain kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti