torstai 5. kesäkuuta 2014

Halpaa ruokaa

Tänään pääsin kotiin vasta yhdentoista aikaan, koska pitkähkön työpäivän päätteeksi menimme työporukan kanssa ravintolaan syömään. Paikka oli kiinnostavasti vegaaninen Kopps - minusta tämä oli tietenkin hyvin positiivista, koska ainakin kasvisruokaa olisi saatavilla, mutta osa tiimiläisistämme hieman marisi. Ruoka oli kuitenkin herkullista, ja epäilijätkin totesivat pystyvänsä ehkä olemaan enää inhoamatta vegaanista ruokaa.

Ylipäätään yksi suosikkiasioistani täällä on ruokatarjonta. Mainitsin aiemmin, että lähikaupoissa ei ollut minulle juuri mitään. Se pitää edelleenkin paikkansa, mutta ei ole haitannut, sillä erilaisia ja hyvin spesifisesti erikoistuneita ravintoloita on ihan hirveästi.

Ja miten halpaa ruoka on! Näin suomalaisena olen tottunut siihen, ettei ravintoloista saa alle kymmenen euron mitään muuta kuin mäkkiaterian. Täällä ulkona syöminen ei välttämättä edes tule kalliimmaksi kuin itse kokkaaminen - puhumattakaan siitä, miten helppoa on vain kävellä ulos toimistosta tai kodista ja valita joku näkyvillä olevista parista kymmenestä ruokapaikasta. Eilen esimerkiksi söin lounasta sushibuffetissa (hinta n. 5€). Tänään söimme taas japanilaista, joskin eri ravintolassa - maksoin n. 4€ paistetusta tofusta ja salaatista. Työpaikan kahvilasta olen pari kertaa ostanut välipalaksi eräänlaista kiisseliä hintaan 1,5€ - se on muuten oikeasti tosi iso ja siitä tulee täyteen. Työpaikan vieressä olevassa jäätelöpaikassa hinnan ovat 1€/pallo.

Näin ollen olen tyytyväinen enkä oikeastaan edes jaksaisi juosta ympäri kaupunkia etsimässä jotain kummallista kauppaa, josta löytyisi niitä ruokia, joita normaalisti Suomessa syön. Tämä on hyvin virkistävää vaihtelua ja pääsen (tai joudun) myös vähän kokeilemaan, mitä kaikkea nyt oikeastaan pystyinkään syömään.

Vaikka töissä onkin hauskaa, olen iloinen, että huomisen jälkeen on viikonloppu. Ehdin vihdoin vähän rentoutua, niin kivaa kuin kaikki onkin ollut. Tai ei kaikki - ei paikallisessa maistraatissa tuntikausia jonottaminen. Olin sen jälkeen koko eilisen ihan uupunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti