keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Metrossa

Berliini metro (eli siis U-Bahn, käytän nimitystä metro, koska kyseinen kulkuneuvo vastaa lähinnä sitä, mitä olen metroksi tottunut kutsumaan - täällä kuitenkin ilmeisesti ns. metro on tosiasiassa raitiovaunu.) ei aina ole kovin miellyttävä kokemus. Etenkään helteessä.

Tänään aamulla huomasin jo etukäteen kammoavani työmatkaa juuri kyseisen metron takia. Kuljen siis aamuisin töihin kahdella metrolla - matka taittuu kätevästi ja suhteellisen nopeasti, mutta voi miten tukalaa siellä välillä on. Suurin osa junista on sisämalliltaan hyvin ahtaita, ja ne ovat aina täynnä. Usein sisään ja ulos saa änkeä lähestulkoon kainaloiden alta.

No, itse asiassa kumpaankin edellä mainitsemaani sääntöön löytyy poikkeuksia: Esimerkiksi tänään töistä tullessa kohdalle osui uudemman mallinen metro, joka oli vähemmän likainen ja yllättävän paljon tilavampi. Toisekseen sunnuntaina festareille mennessä pääsin käytännössä tyhjään vaunuun, jossa oli lisäkseni kaksi ihmistä. Pääsin jopa valitsemaan istumapaikan, ah, mitä luksusta.

Joka tapauksessa tungos on pääsääntö, ja vaikka sitä ei olisikaan, metroissa on hyvin kuuma. Siis hyvin hyvin kuuma. Ihmispaljoudessa se muuttuu sietämättömäksi. Tänäänkin kasvoni virtasivat hikeä, ja tuntui niin elegantilta astella siitä sitten astella toimistoon. Osa tuosta lämpötilan korkeudesta johtuvasta epämukavuudesta johtuu tietenkin siitä, että yritän matkata helteisen kaupungin halki toimistoon sopivassa vaatetuksessa, kun paras asu olisi ehkä bikinit... Mutta muut vaihtoehdot eivät nekään innosta. Niinpä toivon vain sään viilentyvän vähän.

Huomenna alkaa jalkapallon MM-kisat - minua ei juurikaan kiinnostaisi, mutta osallistuin huvin vuoksi työryhmämme vedonlyöntiviritelmään, jossa veikataan otteluiden voittajia ja parhaita maalintekijöitä. Täytynee siis kuitenkin seurata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti