tiistai 17. kesäkuuta 2014

Esittelyssä Asuntoni

Kiinnitin jo ensimmäisenä iltana Berliinin asunnossani huomiota siihen, miten paljon erikoista tavaraa täällä on. Asuntohan oli siis valmiiksi kalustettu; luonnollisesti, koska olen täällä sen verran vähän aikaa. Kalustus on ihan kohtuullinen, mutta yleisesti kämppä vaikuttaa hieman siltä, että tänne tungetaan sellainen tavara, jota ei tarvita, mutta josta ei haluta luopua.

Seinät ovat täynnä erilaisia tauluja ja julisteita - laatu vaihtelee hyvin paljon. Toisaalta täällä on  muutama "oikea" taulu, jotain etnisiä seinäkoristeita ja pari hienoa sisustusjulistetta - toisaalta on paljon keikkajulisteita, postikortteja ja vanhoja levynkansia.

Tässä vaiheessa tiedän jo, että isäntäni ovat muusikoita, mutta epäilin sitä alusta lähtien. Tähän vaikutti jo mainitsemani musiikkiaiheisen seinäpinnoituksen lisäksi se, että asunnosta löytyy mm. kitara, miksauspöytä, lasten kosketinsoitin.

Muita huomiota herättäviä tavaroita, jotka olen tähän mennessä havainnut, ovat esimerkiksi lasten kasettisoitin, taulu-tv:n ruutu, hattukasa, aurinkolasikokoelma, spray-maalipurkit, ompelukone ja silitysrauta. Ei sillä, että esimerkiksi kaksi viimeistä olisi kovinkaan outoja, mutta kontekstissaan ne ovat kovin epämääräisen oloisia. Matkalaukkujakin on vaikka kuinka monta.

Seuraavassa muutamia yksityiskohtia kuvina: 
Sekä kylpyhuoneen, suihkun että keittiön vesihanat ovat sellaiset vanhanaikaiset, joissa on kuumalle ja kylmälle omat vipunsa. Ja se kuuma on kyllä ihan sairaan kuumaa - tästä minua varoitettiin heti, kun saavuin paikalle. Kylmää saa kääntää suunnilleen tuplasti kuuman verran, jos haluaa sellaista kivan lämmintä vettä. Nyt olen suunnilleen oppinut, miten tämä toimii - ehdin jo aika monta kertaa polttaa itseni, vaikka varovainen olinkin.

Ainoa asia, joka voisi olla välittömästi parempi, on keittiö. Se ei ole lainkaan miellyttävä, ja uunin puutteesta johtuen tuntuu, ettei siellä ole melkein mitään. Tosiasiassa astioita on yllättävänkin paljon niin, että yksin ollessa voisi elää parikin viikkoa tiskaamatta. Mutta enhän minä tietenkään niin tee. ;)

Sänkykään ei ole kummoinen - se ei oikeastaan ole edes oikea sänky, vaan muutama patja päällekkäin. Olen kuitenkin jo tottunut siihen, ja siinä nukkuu kyllä oikein hyvin. Valaistuskin on hieman puutteellista niin, että lukeminen onnistuu iltaisin vain ihan yöpöydän lampun vieressä.

Se täytyy kyllä sanoa positiivisena asiana, että henkareita on paljon. Sain kaikki haluamani vaatteet ripustettua, ja niitä jäi yli paljon. Kävin tänään pesemässä pyykkiä (pesulassa, koska täällä ei ole pesukonetta), ja sieltä palattuani sain märät vaatteetkin kaikki henkareille. Säästyin siis keksimästä erikoisia ripustuspaikkoja, vaikka olinkin siihen varautunut.

2 kommenttia:

  1. Jännä asunto :) Minkä kokoinen se on (m^2)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, asunto on aika mielenkiintoinen. :) En itse asiassa tiedä tarkkaa neliömäärää, mutta arvioisin, että ehkä noin 25m^2.

      Poista