sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Saapuminen

Nousin kuudelta illalla lentokoneesta Tegelin lentokentällä Berliinissä. Olen tullut kolmeksi kuukaudeksi työharjoitteluun - toisin sanoen muutan hetkeksi Saksaan. Ihan virallisestikin.

Lentokentällä tutustuin lyhyesti erääseen ylipiston kielikurssille matkalla olevaan käpistelijään. Kävimme hänen kanssaan ostamassa Berliinin julkisen liikenteen kuukausiliput, minkä jälkeen hän lähti samalla bussilla asemalta.

Pullisteleva matkalaukkuni oli juuri ja juuri pysynyt painorajoituksissa, mistä johtuen sain ponnistella aika kovasti raahatessani sitä portaita ylös ja alas matkalla asuntooni Kreuzbergiin. Uskomatonta, ettei edes lentokentällä ilmeisesti ollut hissiä sinne, mistä bussit lähtivät - tai sitten olin vain sokea. U-Bahn -asemilta sen voi vielä ymmärtää.

Positiivisena asiana täytyy kuitenkin mainita, että ihmiset olivat todella ystävällisiä. Useampikin tarjoutui auttamaan laukun kanssa, kun matelin sen kanssa porras kerrallaan, ja lopulta tartuinkin apuun. Kartta täytyi kaivaa esiin vasta ihan loppuvaiheessa, kun viimeisellä asemalla suuntavaistoni ei kertonutkaan, mistä päin etsimäni katu löytyi.

Lopulta löysin asunnolleni, jossa iloinen vuokraisäntä tyttöystävineen otti minut vastaan. Asunto on itse asiassa siistimpi ja tilavampi kuin olin kuvien perusteella kuvitellut. Täällähän voi ihan oikeasti oleskellakin.

Turha oli myös pelkoni siitä, ettei sunnuntai-iltana saisi mistään enää mitään syötävää. Asuinkatuni on nimittäin täynnä pieniä ravintoloita ja baareja, jotka ovat auki myöhään yöhön. Sunnuntai-iltanakin ne olivat täynnä ihmisiä, jotka tulvivat kaduille siinä määrin, että olisi voinut luulla olevan jokin juhlapäivä. En itsekään voinut vain istua sisällä, vaan saatuani matkalaukun tyhjäksi suuntasin syömään yhteen läheisistä ruokapaikoista.

Sen jälkeen piti tietysti testata myös aivan asuntoni vieressä oleva jäätelöpaikka, jota vuokranantajani kehuvat kaupungin parhaaksi. Ja aivan mahtava se onkin.

Ihmisvilinästä huumaantuneena ja asuntooni ihastuneena totean jo nyt, että tästä tulee hyvä reissu. Vaikken vielä tiedä puoliakaan siitä, mitä on tulossa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti