tiistai 29. heinäkuuta 2014

Länttä ja kiertoajeluita

Työt jatkuvat entiseen tapaan, ja olen jälleen yksin Berliinissä, kun kultani palasi eilen Suomeen. Suomen helteiden tasolle täällä ei nyt ihan ylletä, mutta lämmintä on, joskin satunnaiset sadekuurot hieman lievittävät tilannetta.

Viikonloppuna tuli (vihdoin!) tutustuttua Kurfürstendammin ympäristöön. Vaikka sinne onkin suora ja kätevä kulkuyhteys asunnoltani, en jostain syystä ollut vain saanut aikaiseksi lähteä sinne - en  minä kuitenkaan shoppailua ole sillä lailla kaivannut. Nyt tuli kuitenkin mentyä, ja Berliini parani silmissäni heti. Ei sillä, että Kreuzbergin ränsistyneisyydessä tai Mitten asiallisuudessa mitään vikaa suoranaisesti olisi, mutta puhdas ja kaunis länsikeskusta piristi kummasti. Berliinin eri kaupunginosat eroavat muutenkin huomattavasti toisistaan, eikä monista paikoista uskoisi, että ne ovat samaa kaupunkia. Niin kävi minulle nyt.

 
Yllä keisari Wilhelmin muistokirkko ja alla KaDeWen yläkerran ikkuna.Kauppojen kiertelyn lisäksi toteutimme pari hauskaa kiertoajelua: Menimme Berliinin A-liikennealuetta kiertävällä Ring-junalla melkein koko kierroksen ympäri ihan vain maisemien katselutarkoituksessa, ja ajelimme kaksikerroksisten bussien yläkerroissa sinne tänne. Erityisesti voin suositella bussia numero 100, joka ajaa Alexanderplatzilta Zoologischer Gartenille ja ohittaa reitillään käytännössä kaikki oleelliset nähtävyydet. Busseista on kaksikerroksisia versioita, joiden yläkerran eturivistä on todella hienot näkymät. Tämä paikka on kuitenkin kilpailtu, ja me jouduimme nopeudestamme huolimatta tyytymään toiseen riviin tuolla nähtävyysreitillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti