sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Eväsleipä

Eilen tein kasvitieteellistä puutarhaa varten eväsleipiä, jotka osoittautuivat oikein kivoiksi. Arvelin, että retkellä menisi lähemmäs koko päivä, joten tein jotain ruokaisampaa evästä.

Minulla oli yksi rosmariinifocaccia ja jotain maalaisleiväksi nimettyä. Tein kumpaakin leipää käyttäen yhden version, ja niistä focaccia-leipä oli mielestäni parempi, sillä maalaisleivässä oli turhan vahva oma maku.

Voitelin leivät tomaattikastikkeella. Paistoin maustamatonta tofua ja kesäkurpitsaa. Kahden edellisen lisäksi laitoin leipien väliin soijajuustoa, ts. vegaanista versiota perusjuustosta. Lopputulos oli todella täyttävä, enkä jaksanutkaan syödä kuin toisen leivistä. Toisen loput söin tänään aamupalaksi.

Pidin kokonaisuutta kuitenkin hyvin onnistuneena, ja teen ehkä toistekin jotain samanlaista, jos tulee tarve eväille.

Kuva maalaisleipäversiosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti