keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Ensiesiintymiseni Berliinissä

Eilinen oli niitä päiviä, jotka päättyvät ihan eri tavalla, kuin olisi aamulla voinut luulla. Töistä lähtiessänikin luulin vielä, että viettäisin rauhallista koti-iltaa "vain minä ja tietokoneeni"-tyylillä, mutta toisin kävi.

Olin pitkään salaisesti haaveillut esiintymismahdollisuuksista, joita Berliinissä kyllä taatusti on. Tähän mennessä energiani oli kuitenkin varsin pitkälti mennyt uuteen ympäristöön ja työhön tottumiseen, enkä ollut vielä tehnyt asian eteen mitään. Eilen kuitenkin hetken mielijohteesta tein muutamia hakuja aiheeseen liittyen, ja kävi ilmi, että Neuköllnissä - ihan kävelymatkan päässä kotoani - oli Lagari-baarissa Open Stage -ilta, jossa kuka vain paikalle saapuva voisi ilmoittautua esittelemään musiikillisia taitojaan lavalla. Ei mennyt tuntiakaan, kun olin jo matkalla.

Ja niin pääsin esittämään kappaleitani paikan lievästi epävireisellä pianolla ja haisevalla mikrofonilla. Oli todella hauskaa - ihan jo siksi, että pääsin pitkästä aikaa pianon ääreen. Yleisöä ei paljoa ollut, mikä oli tarkemmin ajateltuna ehkä ihan hyvä, koska edellisestä soittelukerrastani oli jo hieman aikaa. Yleensä paikka on kuitenkin kuulemma täynnä, etenkin talvisin - nyt hyvä sää ja jalkapallo luultavasti kevensivät ihmismäärää. Myöhemmin illalla, kun oma esitykseni oli jo ohi, saapui paikalle enemmänkin porukkaa.

Vastaava ilta järjestetään paikassa joka viikko. Samalla konseptilla toimivia tapahtumia on muuten joka päivä useissa paikoissa eri puolilla kaupunkia, eivätkä kaikki rajoitu ainoastaan musiikkiin (ja toisaalta osa on rajattu tiettyyn genreen). Käyn varmasti vielä kesän aikana muissakin paikoissa testailemassa; vaihtoehtoja tosin rajoittaa huomattavasti se, että paikalla pitäisi olla valmiina piano tai koskettimet. Vähintään käyn eilisessä paikassa uudelleen.

Pienestä ihmismäärästä ja halukkaiden esiintyjien puutteestä johtuen sain viipyä lavalla pidempään, kuin mitä yleensä on tapana: tavallinen setti olisi 10-15 minuuttia, mutta omani kesti noin 40 minuuttia. En ollut suunnitellut näin pitkää settiä etukäteen, joten laulut tuli valittua satunnaisella "mikä tulee mieleen"-taktiikalla. Teille, jotka tunnette musiikkiani vähän enemmän, postaan esitykseni settilistan (vaikka olenkin ihan varma, että unohdin jonkun tuolta keskivaiheilta).

Paikka ennen tapahtuman alkua

Milly Therin @Lagari 1.7.2014
 
Thinker
Easy
Blood Roses (Tori Amos cover)
Wait
Emptiness
Horses (Tori Amos cover)
No Regrets
Confessions
Close My Eyes
 
Minä soundcheckin jälkeen :D

 
Ilta meni vähän turhan pitkäksi, jotta tätä jaksaisi joka päivä - pitäähän aamulla olla töissä terävänä. En kuitenkaan olisi malttanut lähteä aiemmin, sillä halusin kuulla muitakin esiintyjiä. Ja täytyy kyllä sanoa, että taso oli todella kova!

2 kommenttia:

  1. Ilmoittelepa sitten Suomeen palattuasi, missä sinua pääsee kuulemaan täällä. :)

    VastaaPoista