maanantai 8. kesäkuuta 2015

Muuta Sveististä - Kesämatka osa 2

Aikamme Sveitsissä ei sisältänyt pelkästään luonnon ihailua, vaan itse asiassa myös aika paljon ns. länsimaisia huvituksia. Kävimme vanhassa suosikissani Alpamaren vesipuistossa sekä ensimmäistä kertaa myös Saksan puolella sijaitsevassa huvipuistossa, Europa-Parkissa. Molemmat olivat oikein hauskoja elämyksiä.

Europa-Parkissa meitä yllätti, että laitteet olivat oikeastaan pelkkiä vuoristoratoja. Sellaiset kieputtimet, joita suomalaisissa huvipuistoissa ainakin on paljon, puuttuivat käytännössä kokonaan, ellei paria karusellia lasketa. Huvipuiston laajan koon ja sokkeloisen rakenteen vuoksi emme kyllä ehtineet ihan joka nurkkaa edes nuuskia, ja laitteitakin piti vähän karsia kiinnostuksen mukaan. Jonoja ei ollut ihan mahdottomasti, mutta kuitenkin sen verran, että piti miettiä, mihin ajan käyttää. Positiivinen yllätys oli, että ruuat ym. eivät olleen järkyttävän ylihinnoiteltuja, vaan oikeastaan suomalaista perushintatasoa - jotain saattoi siis jopa ostaa!

Alpamaren vesiliukuradat olivat tuttuun tapaan vauhdikkaita ja hauskoja. Neljän tunnin kiipeämis- ja laskusession jälkeen lihakset olivat kyllä aika poikki kumirenkaiden raahaamisesta ja mäkien noususta. Jossain vaiheessa sitä aina alkaa toivoa, että sinne saataisiin vaikka liukuhihna, joka kuljettaisi patjat ylös...

Lisäksi kävimme toki myös Zürichissä. Siellä suoritimme pikaisen kaupunkikierroksen ja nautimme Tao's -ravintolan upean terassin tunnelmista. Alla muutama kuva Zürichistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti