perjantai 5. joulukuuta 2014

Pipareita!

Tein pari päivää sitten piparitaikinaa ja leivoin siitä pipareita. Puolet taikinasta jäi tosin vielä pakkaseen odottamaan, josko saisin aikaiseksi tehdä siitä talon.

Taikinasta tuli koostumukseltaan erinomaista - ja kauan sen tekemisessä menikin. Olin lueskellut, että piparitaikina on nopea tehdä, ja olisi ollutkin, ellei pieneen siirappilitkuun olisi pitänyt tunkea niin tuhottomasti jauhaja. Väänsin sitä melkein tunnin, mutta lopputuloksena oli ainakin sitten tasainen ja kiinteän joustava massa. Niin, ja kauhea sotku keittiössä.Leivonta ja paistaminenkin onnistuivat hyvin, mutta reseptiäni pitää vielä vähän hioa. Ensinnäkin tykkään sellaisista ohuista ja rapeista pipareista, mutta näistä tuli paksuja ja pehmeitä - osittain ihan siksikin, etten saanut taikinaa kaulittua kovin ohkaiseksi. Toisekseen maussa korostuvat hieman liikaa inkivääri ja quinoa, vaikka niitä tuli suhteessa todella vähän. Taikina ei myöskään ole kovin makea, vaikka siirappia ja sokeria tuli mukamas paljon.

Kyllä keksit silti syötäviä ovat, tai ainakin minulle maistuu. Kuorrutuksen kanssa etenkin niistä tuli oikein kivoja - kuorrute tuo vähän lisää makeutta ja peittää noita ei-toivottuja korostuksia.


Ensi kerralla sitten osaan lisätä ja vähentää oikeita juttuja - ehkä sitten jopa uskallan jakaa ja suositella reseptiäni. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti